HANGİ YAĞ NE İŞE YARIYOR?

Yeni nesil bakımın yeni gözdesi yağlar, kışın soğuğunda yine vazgeçilmezimiz olmaya adaylar. Peki ama gerçekten hangisi ne işe yarıyor?

All-About-Oils-2-slider-horizontal-slider-Text-1396x800

Antik çağlarda güzellik ve bakım rituellerinin bir parçası olan yağlar, son birkaç yıldır yine ve yeniden bakımımızı ele geçirdi. Özel dokuları ve her derde deva halleriyle banyomuzun baş köşesindeler, birçoğu mutfağımızda yer verebileceğimiz, hatta aktardan alıp bir başımıza kullanabileceğimiz kadar doğal ve ulaşılabilir. Ancak konu cilt olunca neyi, neden kullandığımızı bilmek zorundayız. İşte size en favori yağ içeriklerine dair mini bir rehber.

 

Argan Yağı: Argan, Fas’ın saf altını olarak biliniyor. Vitamin E ve yağ asitleri ile beraber kullanılıyor. Bu yüzden yapılandırıcı ve iyileştirici özelliği çok yüksek. Saçtan, cilde, vücuttan tırnağa kadar geniş bir kullanım alanına sahip, özellikle saçlara parlaklık vermek ve onarmak açısından iddialı.

 

Hindistancevizi Yağı: Son dönemin favorisi. Yüzyıllardır Uzakdoğunun gözbebeği olan yağ, Batı’ya gecikmeli geldi dersek yanlış olmaz. Uzakdoğulu kadınların parlak saçları ve pürüzsüz ciltlerinin sırlarından biri olan hindistancevizi yağ’ı genelde yağ asitleri ve proteinlerle birlikte kullanılıyor. Antibakteriyal özelliği oldukça yüksek soğuk sıkım yağlar oda ısısında katılaşıyor. Bu sayede yolculukta taşınması da oldukça rahat oluyor.

 

Jojoba Yağı: İnsan cildinde doğal olarak bulunan ‘sebum’ salgısına eşdeğer bir yapıya sahip. Bu yüzden de özellikle akne tedavisinde kullanılması öneriliyor. Ciltteki fazla sebumu dengelemeye yardım ediyor.Topuklardaki ve hamilelik döneminde oluşan çatlaklarda iyi gelişmeler sağlıyor, kafa derisine uygulandığında kepekle baş ediyor. Jojoba’yı direkt alıp cilde sürmenizde bir sakınca bulunmuyor.

beauty_oils

Zeytinyağ: Mucizevi zeytinyağı yoğun miktarda A ve E vitamin içeriyor, bu da onu yaşlanma karşıtı bakımın en önemli içeriklerinden biri haline getiriyor. Özellikle Egzama ve çok kuru ciltlerin yardımcısı, çok yoğun bir yapısı olduğu için yağlı ciltlere direkt kullanımından kaçınılmalı.

 

Hint yağı (Castor yağı) : Saç uzatan özelliği ile ünlü hint yağı cilt bakımında kullanılmaz. Genelde saçları yapılandırmak ve hacim kazandırmak amaçlı kullanılır.

 

Çay Ağacı Yağı: Akneyle savaşta önemli bir silah olan çay ağacı yağı kuvvetli bir antibakteriyal özelliğe sahip. Kullanım alanı özellikle var olan bakteriyi yok etmek üzerine, bu yüzden tırnak mantarı tedavisinde de başarılı sonuçlar veriyor. Büyümekte olan sivilcenin üzerine akşamdan sürün sabaha küçüldüğünü göreceksiniz.

 

Badem Yağı: Yoğun nemlendirme özelliğine sahip ancak ciltten ölü derileri atmaya da yardımcı. İçeriğinde E vitamini, A ve B vitaminleri sayesinde yapılandırıcı özelliği çok kuvvetli, bu yüzden de pekçok cilt kreminin içeriğinde yer alıyor. Badem yağı ayrıca kirpik ve kaşları besleyici özelliği ile de bilinir. Ancak dikkat göze kaçırmamak gerekir.

.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir