EKMEĞİ KESTİM AMA KİLO VEREMİYORUM SORUNSALI…

‘İnanın çok dikkat ediyorum. Ekmeği bile kestim. Yine de kilo veremiyorum. Benim metabolizmam mı yavaş? Bunu hızlandıracak bir çay yok mu? Ayy!! yoksa şöyle 3-5 gün detoks mu yapsam?’

Sen de bu sözleri söylüyor veya içten içe aklından geçiriyorsan yazımı mutlaka sonuna kadar okumalısın…

İnsanları ekmek konusunda ikiye ayırmak gerekir.

  1. Ekmek tüketenler ve tükettiğini bilenler

Her çeşit ekmek herkese yaramaz. Ekmek tüketiyorsan kendin için uygun olanı seçmen gerekir

Karbonhidrat hassasiyetin yoksa, enerji tüketimin fazlaysa, sporcuysan, beden kuvveti gerektiren bir işte çalışıyorsan, anemiksen beyaz undan yapılmış ekmekleri tüketebilirsin.

Karbonhidrat hassasiyetin varsa, insülin direnci, diyabet gibi rahatsızlıkların varsa olabildiğince tam çavdar, tam buğday ekmeklerini tercih etmelisin.

Gluten hassasiyetin varsa karabuğday ekmeğini deneyebilirsin. Nohut, mercimek, kinoa unlarından kendin evde ekmeğini yapabilirsin.

Dışarıda yemeğinin yanına konulan patates, püre, pilav gibi hangi yağla hazırlandığını bilmediğin gıdaları tüketmek istemiyorsan sana uygun un çeşitinden ekmeğini yapıp yanında taşıyabilirsin.

  1. Ekmek tüketmediğini sananlar

Ekmeği kestin biliyorum ama etrafta ekmek yerine geçen o kadar çok şey var ki. Sabah yediğin poğaça, simit ekmekten çok daha zararlı. Öğlen yediğin dürümün lavaşı 6 dilim ekmeğe eş değer olabiliyor. Bir pizza 16 dilim ekmek yemenle aynı etkiyi yapıyor. Hepsini bırak yemiyorum bir çorba söyleyeyim bari diyorsun ya. İçindeki kreması, yağı, unu derken 5 dilim ekmeği yedin bile.

Ara öğünde kızlar atıştırmalık bir şeyler almış. 2-3 tane yedin oda 1-2 dilim ekmek yapar. Akşam yemeğinden sonra televizyonun karşısında şöyle 2 meyve yiyeyim dedin ya 3-4 dilim ekmek yemiş kadar oldun. Şu an sadece kalori değerleri üzerinden gittik. Bir de tür hesabı yapsak. Kan şekerini nasıl hızlı yükseltip düşürdüğünden bahsetsek ve daha fazla acıkmana,

canının tatlı çekmesine neden olduğunu söylesek bu miktarları 2 ye katlar.

Gel şu konuda anlaşalım. Ekmeği kesmen marifet değil, marifet senin için uygun olan ekmeği, senin için uygun miktarda tüketmen.

Written By
More from Nil Yurtbay
FİLİZLENDİRSENE!
Türk usulü sebze yemeklerinde, sebzenin saatlece haşlanmasından kaynaklı bütün faydasını kaybettiğini düşünen...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir